Expozitii Viitoare


Decenii de Memorie Vizuală—Fotografii de Ana și Gheorghe Tripon 

29 Martie—13 Iulie, 2019, Muzeul Textilelor, Corp B Băița, Hunedoara, România

Prima expoziție dedicată fotografilor Ana și Gheorghe Tripon, expune fotografii realizate de aceștia între anii 1958-1992, împreună cu fotografii din prima jumătate a secolului XX. Localizați în Băița, județul Hunedoara, România, cei doi fotografi au captat memoria locurilor, a oamenilor și a momentelor importante din viața lor, a evenimentelor sociale și a costumelor și textilelor tipice zonei. Fotografiile lor sunt în mare parte monocrome (alb-negru) dar au lucrat și fotografii colorate și în culori.
Fotografia lui Ana și Gheorghe Tripon a servit dorința membrilor comunității comunei Băița de a imortaliza imaginea celor dragi și de a captura momentele principale din viața lor. Paralel acestei misiuni, fotografiile acestora aduc valoarea documentară a unui stil de viață și a bunurilor fizice tradiționale ale acestei regiuni printre care arhitectura, costumul și inventarul textil produs în gospodăria tradițională. Prin fotografiile acestora se pot vedea schimbările rapide care s-au produs pe durata secolului XX și se pot stabilii conecții între diferitele perioade de timp.
În contextul în care astăzi, evoluția fotografiei dă oricui posibilitatea creeri instantanee a unei imagini, fotografiile lui Ana și Gheorghe Tripon, care de la captarea imaginii pe film la procesarea acestuia era produsul unei munci intense artistice dar și de acuratețe tehnică, rămân unice.
Fotografiile din expoziție aparțin colecțiilor Ana Tripon, Muzeul Textilelor, Elena Țucă și Victoria Tripon.


Culturi Opuse—Costume Tradiţionale din România și Japonia

În colaborare cu Muzeul ASTRA, Sibiu, România. La Muzeul ASTRA. 2019